donderdag, augustus 26

KunstHulpStuk

Er is nog steeds hulp nodig!
Geef je op voor een gezellig dagje 'plakken':

img"...Help Het Hummeltje!
een unieke kans vrijwilligerswerk te doen met beeldend kunstenaar Joli(e)...
Bij Joli(e)s eerste publieke conceptuele kunst project in de openbare ruimte. Dit alles i.h.k.v. de manifestatie "Het dak eraf!" van zaterdag 4 september 2004 van 14:00 tot 0:00 uur, aan de Nieuwe Binnenweg, Rotterdam.
Joli(e) zoekt er nieuwsgierige vrijwilligers voor, dus geef je asjeblieft nu op!!!
Meld je aan, en denk niet: "ach, dat doet een ander wel..."
Er is geen geld maar wel gratis gezelligheid, een presentje en een allereerste blik op het door de CBK gesubsidieerde eerste mild-anarchistische Joli(e) project in de openbare ruimte. Ook leuk als je Joli(e) lange tijd niet meer gezien hebt.
www.wildpaden.tk
Als je je opgeeft als vrijwilliger, mag je een *echt* Joli(e) vest dragen EN krijg je dus als EERSTE te horen waar het project over gaat!!! Eerder nog dan de gasten die op de opening zullen verschijnen rond 2 uur 's middags.
Joli(e) gaat stickers op het wegdek plakken en laat 10 unieke A0-posters ophangen in de etalages van de volgende panden: CBK Rotterdam, VolumeMarkt Supermarkt, Coffeeshop Sky High, Fabricati, Turkish Airlines, Audiogallery, Wester Apotheek, Atelier Theo, WesterPaviljoen en Kinky Kappers.
Vooral het plakken van de stickers wordt een spannend karwei.
Er worden er 1000 gedrukt waarvan een deel op de Nieuwe Binnenweg moet belanden, maar dat kan alleen met JOUW hulp!
Meld je aan via de commentaarlink of via jolarti@wanadoo.nl
en maak het hummeltje blij!
Er is _vooral_ hulp nodig op de zaterdag voor het plakken en ook weer op de zondag voor het weer weghalen - dat laatste is makkelijker.
We verzamelen op zaterdag om kwart voor 12 bij cafe Stalles (11:45h).
De officiele opening is pas om 2 uur (14:00h).
Daar ben je bij deze in ieder geval voor uitgenodigd.

img De weblog kunstwereld begint incestueus te worden. Ik blijk samen met Zeekomkommer op dezelfde pagina te staan, maar bij een andere expo...
Wel dezelfde locatie:
"...zaterdag 4 september, 14 - 24 uur: Het dak eraf!
Op 5 september presenteren de Rotterdamse kunstinstellingen op de uitmarkt hun programma voor het nieuwe culturele seizoen. Als aanloop naar die dag presenteert het Centrum Beeldende Kunst een voorproefje van wat het publiek van Rotterdamse kunstenaars kan verwachten. Dit gebeurt op 4 september 2004 aan de nieuwe Binnenweg met een feestelijke start van het nieuwe culturele jaar onder de noemer: Het dak eraf!
Diverse kunstenaars zijn gevraagd locatiegebonden werk te tonen in en om de Artotheek, maar ook op diverse andere locaties in de straat. Dit resulteert in een grote diversiteit, variƫrend van fotografie en video tot installaties, performances, interactief theater en nog vele andere kunstvormen..."
www.joliesworld.com

dinsdag, augustus 24

Make Up Sex pt. VI

img Soms heb ik geen tijd voor al dat geblog en dan moet ik het naderhand weer goed maken.
Net zoals hier, en hier staan er wel 3 onder elkaar. En dit hier is ook een gouwe ouwe.
Het is dus weer zover. Maar ik kom altijd weer bij u terug.
U treft het maar met mij.

Om mij te belonen moet u echt hier eens klikken.
Dank u. Ik voel me al veel beter.
Yum yum.

Leuk trouwens, zo'n kijkje in het verleden van je blog. Inmiddels is mijn onbeantwoorde liefde voor Femke flink bekoeld. Ik heb nu een crush op Rebecca Gomperts die Women on Waves heeft opgericht. Daar moet ik dan ook maar snel een wedstrijdje aan wijden.


img Supermarkt irritatie: ik erger me aan bliepmiepen die niet de afscheiding blokjes doorschuiven langs de lopende band. Dan moet je degene voor je aanstoten, bah. En het is zo simpel: als de kassatrut nou gewoon eens een flinke hengst geeft aan het voorste blokje dan schiet het achterste vanzelf naar het eind van de baan. 'Overdracht van moment' het dat in de natuurkunde geloof ik.

Wetenschappelijke vraag: Ik snap niet waarom een fles cola die in de Albert Heijn koeling heeft gestaan blijft condenseren in het bovenste gedeelte. Precies tot waar de vloeistof spiegel kwam. Als ik de fles verwarm met mijn hand gaat het weer weg, maar het komt altijd terug.

Ik heb voor Turtle een filmpje gemaakt waarop ik mijn vliegticket een striptease uit laat voeren.
Ook maak ik er verleidelijk swingende bewegingen bij. Turtle kwam niet meer bij van het lachen. Ik kon haar zien kronkelen op haar webcam :-) Van nu af aan weet iedereen dat het een beetje ongewoon kan zijn om met Joli(e) een relatie te hebben. Nog 31 dagen. Dan zien we elkaar. Ik tel ze af door streepjes te kerven op de muur voor mijn computer.

Degene die ooit zei dat sporten gezond is, moet gedwongen worden tot achterwaarts horden lopen...
Of oraal gewichtheffen...
Ik haat sport, maar wat Leontien van Moorsel heeft gedaan is bovenmenselijk: blesseert zich maar haalt 2 dagen later gewoon goud. Dan is Pieter van den Hoogenband, die zich op gelijke hoogte plaatste met Johnny Weismuller (je weet wel: Tarzan) maar een dag later te verbouwereerd was om boven de 17e plaats te komen, een echte loser. We zouden zijn tepels met kleine weerhaakjes moeten doorboren.


Hannah schreef op 19 augustus een stukje waar ik het hartgrondig mee eens was. Het zijn altijd anderen die over anderen beslissen. In mijn geval heb ik met een huisarts te stellen die mij geen toestemming wil geven voor sterilisatie voor mijn 32e; ook beweerde hij dat ik 'niet in de risicogroep' zit toen ik een HIV test aanvroeg. Dat kan die man niet weten. Die ouwe hetero.


imgU bent niet erg oplettend: normaal gesproken publiceer ik hier elke 15e van de maand een gedicht van min of meer bekende dichters. Deze maand moest ik dat door het FFOCS festival jammerlijk laten schieten, maar u heeft er niet eens om gevraagd.
En om u te plagen, doe ik er alsnog eentje. Aanstaande donderdag ga ik me laten inschrijven in de bijstand. Dan moet ik ook verplicht een herintegratie traject in:

Gust Gils
1924-2002

EEN GEVAL VAN HERSCHOLING


De dichter die uit eigen werk zou lezen
was met z'n dronken kop
zo keihard de orkestbak ingepleurd

dat hij nadien
zelfs met het witste wasprodukt
daaruit niet meer te verwijderen viel.
wel heeft de dichter moeten leren
muziseren van de dirigent

tweede triangel, minder makkelijk
instrument dan u denkt.

-

maandag, augustus 23

Teveelsteveelteveel

Het festival is voorbij.
Ik heb er mijn allereerste performance ooit gedaan en ik kan niet zeggen dat het erg beviel, maar het was een goede oefening en alle begin is moeilijk. De performance die ik had bedacht bestond uit mijzelve die in Christiens labyrint rondloopt en regelmatig het hoofd stoot tegen denkbeeldige muren. Binnenkort heb ik het tekst en fotoverslag van het gehele festival af waarin ik meer van mijn 'dingen' laat zien, maar dat wordt een niet-publiekelijk toegankelijke pagina in het Engels. Als u daarin geinteresseerd bent, zet dan uw email adres in het commentaarblokje. Dan kan ik u het geheime webadres toezenden.
Nu moet ik me gaan concentreren veels teveel andere dingen in veel te korte tijd, namenlijk op de bijstand, het transgender weekeind waar ik een workshop "soldeer je eigen gorgel apparaat" ga geven, op mijn Turtle die ik spoedig in San Francisco in de armen sluit en natuurlijk op mijn grote, grote, grote expo via het CBK die plaatsvindt over de gehele Nieuwe Binnenweg te Rotterdam op zaterdag 4 september...
Ik heb uw hulp hierbij nodig!!!
Het wordt hardstike leuk met u erbij.
Spoedig volgt hier een oproep.

img

Tekst weblog.heldergekaapt.nl: "...Het labyrint van Christien Claassen is af. Om vijf uur vrijdagmiddag is het officieel in gebruik genomen (veel kinderen uit de buurt waren ons al voor). Atten van der Vlugt en Joli(e) verzorgden een presentatie van muziek en beweging. Daarna volgde een bonte stoet kunstenaars, die soms moeite hadden hun grote voeten te laten passen in de bochten van het labyrint..."

...

woensdag, augustus 18

Heerlijk Helder

img

Net op het moment dat het festival in Den Helder waar ik campeerde een beetje op gang begon te komen en de contacten tussen kunstenaars onderling begonnen te gaan lopen, moest ik weg.
Maar vrijdag ga ik weer terug om te kijken wat er allemaal gemaakt is en om samen te werken met een aardige kunstenares die ik er heb ontmoet en ook om mijn eigen werk weer mee terug te nemen na afloop. Uiteindelijk heb ik zelfs drie sculptuurtjes neergezet in plaats van twee. En twee animatiefilms: 1 DVD voor in de exporuimte en 1 film in de cinebus.
Er zijn ter plekke ongeveer 70 kunstenaars aanwezig, maar ik voel slechts met enkelen een 'klik'. In ieder geval met Uli en Paul. Ik ben er achter gekomen dat het eerst op sociaal vlak goed moet voelen voordat ik een samenwerking op professionele basis kan beginnen met iemand. Maar als ik sociaal klik met een kunstenaar wil dat nog niet zeggen dat we een artistiek ding kunnen doen - zeker niet als ons werk overeenkomt. Het werk van Uli en mij lijkt op elkaar. We klikken ook erg goed, maar ik denk niet dat we ooit samen kunnen werken aan iets. Dat zou teveel botsen. Christien en ik klikken ook erg goed, maar ons werk staat mijlenver uitelkaar - dat geeft een bepaalde losheid en dus gaan we vrijdag iets doen. Lekker laagdrempelig.
Ohja: u kunt ook elke dag online kijken of er iets gebeurd is. Ook hier en hier
Dat ga ik ook doen.

...

maandag, augustus 9

Forbidden Fruitcake

img Ik moet nog van alles solderen met veel gehaast kunst-en-vliegwerk maar aanstaande vrijdag is het al zo ver: editie 2004 van het Forbidden Fruits Of Civil Society Festival gaat van start.
In de stadshal (Kampanje) Bernhardplein 10 te Den Helder zal meer dan een week lang (van 13-20 aug) autonome cultuur te beleven zijn.
Joli(e) exposeert er... Hé, dat ben ik...! Om precies te zijn, vertoon ik er twee kleine interactieve electronische sculpturen en 2 animatiefilms.
Forbidden Fruits Of Civil Society is een do-it-yourself uitwisselingsfestival dat al meer dan tien jaar georganiseerd wordt. Meestal op locaties in de Balkan, maar dit jaar in Den Helder!
De Stadshal is een bekend pand, voormalig museum, en biedt een enorme ruimte aan een keur van spontane cultuur uitwisselingen tussen de Balkan- en Nederlandse kunstenaars - ook op enkele andere plekken in de stad zal er geimproviseerde cultuur gebouwd worden.
De interactie tussen de verschillende nationaliteiten tussen maatschappelijk geengageerde kunstenaars is 1 van de voornaamste aspecten. Zie de website ffocs.org voor de geschiedenis van dit initiatief.
Vanaf 13 augustus bent u van harte welkom op Festival Forbidden Fruits of Civil Society, met beeldende kunst, fotowerk, mini-bioscoop, concerten, performances, videokunst, laagdrempelige workshops en nog veel meer.
Bovendien kunt u dan mij in levende lijve komen aanschouwen van 13-16 augustus en op de laatste dag 20 augustus.
Zo'n kans laat je toch niet gaan?

...

zaterdag, augustus 7

JoLi(e)fde II

img Wellicht vraagt u zich af "hoe zit het nou met Joli(e) en Turtle?"
Nu, zij zit nog steeds in San Francisco en ik nog steeds in Rotterdam. Een groot verschil.
Gelukkig kan ik haar elke dag zien op haar webcam en binnenkort maak ik van mijn Macintosh een vette PC emulator zodat ik mijn eigen cameraatje ook als webcam kan gebruiken. Ik ga u niet vertellen waar die te vinden zal zijn. Het is ons geheimpje.
Af en toe heb ik het erg moeilijk. Zelfs al chatten we nu twee keer per dag. Ze zit zo vreselijk ver weg in een bruisende stad met allemaal mooie mensen en ik zit hier gerookte haring te eten in een flat in Hoogvliet waar het stof op mijn condooms zich metersdik heeft verzameld.
In den beginne geloofde ik niet dat Turtle echt wat in mij zag. Als iemand me leuk vindt, vermoed ik er altijd direct een complot achter. Maar inmiddels heb ik het idee losgelaten dat ze mij als blanke slavin wil verkopen aan Texaanse graanboeren... Ook denk ik toch maar niet meer dat ze doet alsof ze me leuk vind en me over laat komen naar de westkust om mij dan ruw de benen te breken en in de goot te laten slapen en voor haar te bedelen met een bordje om mijn nek dat zegt "I am cripple and homeless". Eerlijk waar. Dat soort scenario's spelen vaak door mijn hoofd.
Overal zit iets achter. Niets kan zomaar een perfecte verrassing zijn.
Behalve Turtle zelf.

De laatste link is vervangen door een fotolink i.v.m. NWS (not work safe).

...

vrijdag, augustus 6

Verslaafd

img Oh..
Probeer niet te kijken.
Moet... veel... werk... doen...
Computer... is... te... leuk...
Ontkenningsfase... voorbij...
Ruk.. mij... weg... van... scherm...
Sla... met... bijl... toestenbord... in...
Bind... handen... vast....
Lukt... niet...
Blijf... klikken...

...

woensdag, augustus 4

Kinder Kunst

Hier in Hoogvliet worden alle goedkope flats gesloopt.
Daar worden binnenkort alleen maar dure villa's voor in de plaats gezet. Dit betekent dat het grote aandeel Antillianen hier zich elders zal moeten huisvesten, verwacht ik. Ikzelf ook trouwens...
En dat is jammer want het relaxte aan de mensen spreekt me hier erg aan. Het verschil met Nederlanders is ook niet zo heel erg groot. Hoewel... Gisteren sprak een slordig uitziende meneer mij aan met de vraag of ik een vuurtje voor hem had. Dat had ik. En terwijl ik het hem aanbood, sprak hij de woorden "mijn dank is recht evenredig aan uw goedheid." Ik sloeg er steil van achterover.
Antilliaanse kindertjes doen gewoon hetzelfde als nederlandse en italiaanse kindertjes: vieze dingen tekenen.

vies

Op de eerste stoeptegel herken ik iemand die zijn/haar billetjes laat zien en ondeugend achterom kijkt. De andere twee tegels laten de universele piemel zien. In mijn jeugd werd die ook ongeveer zo getekend en gek genoeg vooral door jongens.
Ik vind het erg slim van de kinders dat ze de meest lichtgekleurde tegels hebben uitgekozen om hun kunsten op bot te vieren. Minder goedkeurenswaardig vond ik het dat ze oliestift hadden gebruikt.
Schatten, daar hebben we stoepkrijt voor.

...

dinsdag, augustus 3

Betweter

Volgens mij is Marco van Basten een onecht kind van Rinus Michels.
Kijk maar eens goed naar dat voorhoofd.

...

maandag, augustus 2

Fetish

Het is oervervelend.
Bijna elke blogger heeft het wel eens gedaan: melden via welke vreemde zoektermen mensen je blog vinden.
Ik heb het zelf al 3 maal gedaan.
Onderstaand een bewijs dat politici soms te hoge verwachtingen bij het electoraat scheppen.
img

Maar nu heb ik iets nieuws ontdekt.
De laatse dagen schoot het bezoekersaantal hier met 50 per dag omhoog.
Hoe kwam dat?
Welnu: mijn weblog blijkt gelinkt vanaf een forum.
Het gaat om deze post - de foto's gaven voor de forumlezers de doorslag.
Welk forum dan?
Het is toch leuk om gelinkt te worden?
Neen.
Niet als het dit forum betreft.
Ik had nooit eerder van deze fetish gehoord. En vandaag ontdekte ik ook nog eens dat er zoiets bestaat als clown porno. Er is werkelijk voor elk wat wils.
Ik vind het niet erg prettig me te bedenken dat 150 mannen zich hebben staan aftrekken bij een foto van mij in het gips.
Hm...
Behalve als het knappe mannen zijn misschien.
Nee.
Toch maar niet.

...