maandag, november 15

Reizen

imgHet hele leven is een grote reis. Maar sommigen komen niet verder dan de kruidenier. Anderen, zoals mijn collega en vriendin Annemeike die een briljant fotografe is, zoeken naar meer, veel meer. Annemeike is nu op een 9 maanden durende wereldreis met haar vriend Andy en ik lees zo vaak mogelijk hun heel aardig geschreven verslag. Als er een tijdje niets meer is gepubliceerd, raak ik een beetje bezorgd want er kan een hoop mis gaan tijdens zo'n reis. Hoewel exotische plekken op aarde dusdanig boeiend kunnen zijn dat alles er fantastisch voelt. Zelfs ergernissen.
Ik kan haast niet wachten tot ik aan de 7 uur durende treinreis naar Berlijn begin en fantaseer dat het eigenlijk de Trans Siberian Express is... In Berlijn ga ik het X-TrashOrdinaire Kabaret zien, een prive porno lezing bijwonen, wat musea bezoeken en gewoonweg deze stad opsnuiven. Ik ben er slechts 1 maal eerder geweest, in de warme zomer van 2001, toen 11 september nog niet was gebeurd en alles zonneschijn was. Ik sliep in parken en op straat die zomer en reisde van München naar Berlijn naar Frankfurt en weer terug naar München. Toen heb ik Duitsland leren liefhebben.
Dit keer hoef ik niet naar overdekte hoekjes bij bruggen te zoeken maar logeer ik bij ene Mimi die ik nog niet eerder ontmoet heb en alleen via Tribe af en toe eens heb gemaild. Haar vriendin Pia en zij performen vaak als Drag King of in allerlei andersoortige grappige gender performances. Heel interessant. Ik zou zoiets ook willen gaan doen (afgelopen weekeinde moest ik tot mijn verbzaing constateren dat zelfs Utrecht eventjes als Gay Capital of Europe kan voelen i.v.m. de Miss BodyTalk verkiezing 2004), maar ik weet nog niet wat ik kan.
In het dagelijks leven ben ik een groot acteur dus daar moest ik maar eens wat mee doen.
Het wordt nog 'n hele reis op weg naar nieuwe uitdrukkingsvormen voor ondergetekende, die voornamelijk kunst achter de computer fabriceert. Op 1 december ga ik bijvoorbeeld een nieuw filmpje laten zien op het grote AIDS benefiet feest in Paradiso. Ik ben er apetrots op maar wil eigenlijk stoppen met animatie. Ik wil iets met mijn teatraliteit gaan doen.

Dus is mijn vraag: hoe zien júllie mij het liefst op het podium..?

...