zaterdag, november 8

Egoland

kopspijkUit eigener beweging heeft premier Balkenende in de ministerrraad de satirische uitingen rond het koninklijk huis aan de orde gesteld. Kennelijk ergert de premier zich aan bepaalde vormen van satire.
Als hem iets dwars zit mag hij daar best lucht aan geven, maar volgens mij is de ministerraad daarvoor niet het geëigende podium.
Met zijn afkeuring wekt hij nu ineens de indruk op te komen voor het koninklijk huis, nadat zijn eerdere optredens kritiek opriepen. Als hij denkt zó iets goed te maken, slaat hij de plank mis. En gelukkig is VARA's Kopspijkers veel te populair. Het kabinet moet regeren, niet censureren.
De nieuwe BNN-satire 'Egoland' en het theaterstuk 'Landgenoten Beatrix spreekt' zou volgens Balkenende schadelijk zijn voor het koningshuis "dat zichzelf niet kan verdedigen", maar ook dat argument is onzin, aangezien hijzelf ministriele verantwoordelijkheid daarvoor heeft. Met afkeuring hoorde ik zijn betuttelende toespraakje aan. Als je werkelijk iets wilt bereiken en ter discussie wilt stellen wat wel kan en wat niet kan en wat eventueel onbetamelijk zou kunnen zijn, breng dat dan niet op een toon alsof je het van bovenaf wilt regelen. Want dat werkt dwarsheid in de hand (gelukkig maar, in dit geval).
ENG English version will be posted later this week...
Or SCROLL down for earlier messages in English.