dinsdag, november 11

Un autre Monde est Possible

La France Een charmante lobby van een echte Joli(e) gaat binnenkort de wereld veranderen... want vanaf vandaag tot en met 16 november wordt er in Joli(e)sWorld even niet geblogd i.v.m. onderstaand:
van 12 t/m 15 november wordt in en rond Parijs het tweede Europees Sociaal Forum (ESF) gehouden - vier dagen van discussie, protest, muziek en cultuur.
Na de succesvolle evenementen van het Wereld Sociaal Forum in 2001 en 2002 in Porto Alegre (Brazilië) bezochten 60.000 mensen het eerste ESF in november 2002 in Florence (Italië). Op de laatste dag demonstreerden daar een miljoen mensen tegen de oorlog tegen Irak. Dit succes leidde tot het initiatief om op 15 februari 2003 wereldwijd tegen de oorlog te demonstreren.

Ook dit jaar wordt het ESF een massale samenkomst van diverse campagnes, organisaties, vakbonden en activisten. Tienduizenden mensen uit Europa en daarbuiten zullen discussiëren over neoliberale globalisering, oorlog en vrede, strategieën voor verzet en alternatieven. Het ESF is een open ruimte om ervaringen uit te wisselen, netwerken te creëren en gezamenlijke plannen te maken. Het staat in het teken van het opbouwen van een andere, betere wereld: Un Autre Monde Est Possible!

Op maar liefst vier locaties in Parijs - Saint-Denis, Ivry, La Villette en Bobigny - zijn er honderden zalen voor plenaire bijeenkomsten, seminars en workshops. Thema's als oorlog, neoliberalisme, democratie, mensenrechten, milieu, commercialisering en nog veel meer zullen aan bod komen. Daarnaast zijn er ook tal van culturele evenementen. Dit jaar is er ook een actiedag van de vakbonden gepland op 12 november en het ESF eindigt met een grote demonstratie op zaterdag 15 november. Het volledige programma is te vinden op: http://www.fse-esf.org

En wellicht bezoek ik er meteen mijn collega en ex-studiegenoot Annemeike van Willegen terwijl zij exposeert op Paris Photo bij het Louvre.
Toevalligerwijs zitten we allebei precies op dezelfde dagen in de 'lichtstad'.
Paris!
ENG English version will be posted later this week...
Or SCROLL down for earlier messages in English.

I am 60% Tortured Artist

Art is significant in my life, people are scum but I have the capicity to deal with it. Give it a few more years and I will either forget about art or hate the world.

Take the Tortured Artist Test at fuali.com