maandag, januari 12

Hypocrisis

pills Stoere mannenpraat of simpelweg hypocrisie?
De Amsterdamse wethouder Rob Oudkerk is in opspraak: hij zou na het werk op de computer van de gemeente pornosites bezoeken en langs ambtelijke weg hiervoor op de vingers zijn getikt. Bovendien neemt hij één keer per jaar 'een snuif'.
Dat staat althans allemaal in de column van Heleen van Royen, in het Parool van afgelopen zaterdag.
Oudkerk zou dit alles reeds tegen Van Royen verteld hebben na deelname aan het Groot Nationaal Dictee. De twee namen toen wat afzakkertjes in een café. In de studio van NOVA reageerde Heleen van Royen daarop. Ik vond haar verhaal duidelijk (hoewel ik wel vermoedde dat ze de mogelijkheid van stoere mannenpraat expres niet vermeldde) en het verblijdde mij te horen dat Oudkerk in haar bijzijn had geageerd tegen de dubbele moraal (waarom mag je wel een Ajax site bekijken en geen sex sites?).
Maar nu ontkent Oudkerk en beweert hij bovendien dat hij mevrouw Van Royen had verteld over anderen die wel eens coke gebruiken. Wat een onzin. Als mensen drugs willen gebruiken en rooie wangetjes willen krijgen, mag daar mijnsinziens geen schaamte of afwijzing over bestaan - als ze 't maar niet tijdens werktijd met gemeentelijke apparatuur doen. Zeker niet als zij volksvertegenwoordiger zijn en met een helder hoofd onze belangen dienen te behartigen. Ik dacht bijna nog heel even dat ik in Oudkerk eindelijk een openlijke medestander had gevonden in mijn zacht-anarchistische strijd tegen de monogame heteronorm en over-moralistische drugsoorlog. Neen dus.
dildos Volgens Van Royen zou Oudkerk haar tevens hebben verteld dat het gemeentelijk Bureau Integriteit in dit geval als zedenmeester was opgetreden. Het bureau liet weten dat niet gedaan te hebben. Op de vraag van de krant aan een woordvoerder van Oudkerk, wie de wethouder dan wel op de vingers had getikt, bleef een antwoord achterwege.
In de Volkskrant reageerde Oudkerk met de woorden dat niemand iets te maken heeft met zijn 'privevoorkeuren'. ''Mag een wethouder misschien dingen doen die andere burgers ook doen?'' Hij beweert dat hij slechts in het algemeen heeft gesproken over 'publieke figuren', die het lastig kunnen krijgen als hun privé-hobby's bekend worden.''
Van Royen is verbijsterd over de ontkenning van Oudkerk: ''Hij had het alleen maar over zichzelf. Zijn laatste woorden waren: ik lees het wel''. Ze verwacht niet dat Oudkerk juridische maatregelen tegen haar zal nemen, omdat er een getuige bij het gesprek zat.
Ze heeft beloofd dat haar column een vervolg zal krijgen a.s. zaterdag - ik kan haast niet wachten.
Scrabble Generator

JoliesWorld Scrabble Score is: 22.
Your score? Look here.