woensdag, maart 17

Contemplative

snot Denkend aan bezuinigingen in de gezondheidszorg, schoot mij plotseling de Sfinx binnen.
De fantastische wrede mythologische leeuwmens. 't Lokkende monster bij Thebe, dat iedere voorbijganger een raadsel opgaf, en hem verslond als hij het niet kon oplossen. Het raadsel ("welk wezen heeft 4 benen, 2 benen, 3 benen?") werd gekraakt door Oedipus die Lajus doodde ("zoon van Labdacus, koning van Thebe en gemaal van Jocasta, die, volgens de voorspelling van het orakel, door zijnen eigenen zoon Oedipus , ofschoon onbekend, gedood werd, die daarop na het overwinnen van den Sphynx, door oplossing van diens raadsel, alsmede in zijne onwetendheid met zijne eigene moeder huwde, en bij het ontdekken dezer bloed-schande uit smart zijne oogen uitrukte").

Volgens mij is het raadsel van de Sfinx tegenwoordig in deze westerse welvarende wereld aan aanpassing toe. Ik zie het veranderd in: "welk wezen heeft 4 benen, 2 benen, 6 benen?"
Degene die de oplossing weet (mét uitleg), wint een VVD-pen en zal níet door mij verslonden worden.

+ Een peins mop: Twee embryo's voeren in de baarmoeder een gesprek met elkaar. "Zou er leven na dit leven hier zijn?", Vraagt het ene. "We kunnen het niet weten", antwoordt het andere. Er is immers nog nooit een van ons hier teruggekomen...

ENG Scroll down for English posts.