donderdag, maart 11

Dirty Cash

moneySinds kort voel ik een groot dilemma onvermijdelijk dichterbij komen: moet ik meer geld gaan verdienen met kunst? Moet ik ondernemer worden binnen het systeem dat ik zo verafschuw?
Hoe blijf ik onafhankelijk van deze maatschappij die wenst dat ik er buiten blijf staan maar die tegelijkertijd verantwoording van mij vraagt aangaande mijn werk? Als kunstenaar wordt er van je verwacht dat je 'anders' bent maar je moet daarbij ook nog laagdrempelig werk maken anders ben je weer te elitair.



Het enige wat je kunt proberen te doen, is trouw blijven aan jezelf en daarbij je uitdrukkings techniek ontwikkelen - want er zijn wel degelijk universele wetten daarin te vinden (die dan zouden moeten leiden tot een eigenheid in stijl).
Ik wil graag kunstenaar blijven dus zal ik me dit jaar moeten conformeren aan het economische systeem in de hoop dat ik er ooit nog onafhankelijk van zal worden.
Zoals sommige popartiesten:
"...George Michael (40) gaat met pensioen. Althans, de popgrootheid heeft laten weten dat zijn album Patience zijn laatste album is. Michael gaat zich nu richten op het internet, en wil zijn songs gratis aanbieden. Hij zegt het geld van een reguliere cd-verkoop niet meer nodig te hebben. Ook geniet hij niet meer van alle roem..."
Dat vind ik mooi..!

Eleventh

wishWeer een aanslag op de elfde van een maand.
En mijn brein produceerde eventjes een afschuwwekkende wens, maar ik kon mijn gedachten niet stop zetten: ik hoopte dat de aanslagen gepleegd zouden zijn door militante Arabieren zoals de Al-Quaida, omdat dit immers de socialisten (anti-Irak oorlog) bij de Spaanse verkiezingen in de kaart zou spelen. De conservatieven (pro-Irak oorlog) kunnen namenlijk rekenen op een eclatante overwinning als het de ETA betreft.
Zelfs ik denk soms foute dingen.

MADRID - Bij bomaanslagen in treinen en op stations in Madrid zijn zeker 186 doden en ruim 1000 gewonden gevallen. Minister Acebes van Binnenlandse Zaken zegt dat het om dertien bommen ging.
De zwaarste explosies deden zich voor in treinen tijdens de ochtendspits. Met name in een trein uit Guadalajara die op het station Atocha was gearriveerd, vielen veel doden. De brandweer sprak van een catastrofe die het menselijk voorstellingsvermogen te boven gaat.
In Europa is alom met afschuw gereageerd op de "barbaarse" aanslagen. In Spanje zijn drie dagen van nationale rouw afgekondigd. De Spaanse politieke partijen hebben de campagne voor de verkiezingen van zondag stilgelegd in verband met de terroristische aanslagen. De verkiezingen vinden wel doorgang
.

Nieuwe Toevoeging:
Ik blijk niet de enige te zijn die met deze gedachten worstelt:

"..De bloedige aanslagen in Madrid hebben twee dagen voor de verkiezingen in Spanje een politieke draai gekregen. De sociaal-democratische PSOE vreest dat de regerende rechtse PP electoraal voordeel heeft bij het aanwijzen van de ETA als schuldige voor de aanslagen.
De PP van premier Aznar voerde campagne met de harde aanpak van de Baskische terreurbeweging. Dat beleid zou door de aanslagen nog meer draagvlak krijgen.
De PSOE zou juist stemmen winnen als al-Qaeda achter de aanslagen zit. Het pro-Amerikaanse beleid van de regering-Aznar, waar de PSOE zich tegen verzet, is weinig populair onder de Spanjaarden
.."

Hm...
Maar nu kan ik me toch niet aan 't idee onttrekken dat de PSOE er een slaatje uit probeert te slaan over de hoofden van de slachtoffers heen. Of gaat waarheid boven alles? Hoe houd je zoiets zuiver?

ENG Yet another attack on the eleventh of a month.
And momentarily my brain produced an abhorrent wish, but I couldn't stop my mind: I hoped the attacks would be committed by militant Arabs, because this would help the Socialists (anti-Irak war) at the Spanish elections. The conservatives can count on a sensational victory if it concerns the ETA.
Even I conceive bad thoughts sometimes.

MADRID - at bomb attacks in trains in Madrid 186 deads have certainly fallen and widely 1000 hurt. The Minister of home affairs says there were thirteen bombs. The heaviest explosions occurred in trains during the morning high. Firemen spoke of a catastrofe which goes above human capacity. In Europe everywhere it has been reacted with abomination to the "barbaric" attacks. In Spain three days of national mourning have been declared. The Spanish political parties have stopped the campaign for the elections of Sunday due to the terrorist attacks. The elections will continue however.