woensdag, juni 9

ComeBack

Ik ben weer terug.
Slapen op de stenen vloer van een gekraakt pakhuis, heeft een hardnekkige hoest veroorzaakt.
Dit weerhoudt mij er niet van deze avond een mooie poster over het smoelwerk van Camiel Eurlings te plakken. Wat een glibberige gelovige gladjakker is dat zeg.
Queeruption 6 is dus voorbij.
Op zaterdag werden 70 medebezoekers gearresteerd bij een AFA demonstratie in Den Haag en maandag nogmaals 10 van ons bij de anti-deportatie actie in Ter Apel.
Omdat Queeruption een underground karakter heeft, kan ik u er niet veel over vertellen.
Het gevaar bestaat namelijk dat mensen die er niets mee te maken hebben, er mee zullen gaan pronken. Alsof het een merk betreft.
Ze zijn zelf al heel duidelijk door te zeggen dat het hier een Do It Yourself event betreft en doen daar met de uitspraak "No yuppy scum welcome!" nog een schepje bovenop. De afgelopen dagen heb ik er van een anarchistisch consensus systeem geproeft. Oftewel: ik heb veel toiletten schoongehouden, water bijgevuld, boordjes met eten opgeschept, veiligheidsdiensten gedraaid en onderhouden, een plenaire sessie georganiseerd en lastige bezoekers van het open zaterdagfeest verwijderd. De idealist in mij werd niet blij van het grote deel consumenten ter plekke.
De kunstenaar in mij werd wèl blij doordat er veel positieve reacties op mijn animatie films kwamen. Vier van hen worden vertoond in Hamburg deze week en worden daarna opgenomen in het feministisch archief. Eén van hen gaat waarschijnlijk in het najaar in New York draaien. Ik stuur ook nog pakketjes naar Kopenhagen en Spanje.
Nu ga ik in bed liggen met een hoestdrankje en wat queer porno.

we disrupt