woensdag, juni 30

Harde Ballen

red De gast bij het radio programma was, behalve directeur van Nederland Schoon, ook topmanager bij bierbrouwer Bavaria. Op de vraag of hij ook niet vindt dat er teveel bierblikjes in de Nederlandse openbare ruimte rondslingeren, antwoordt hij: "Ach... Ja... Dat komt eigenlijk vooral door het softe beleid van de afgelopen jaren."
Pardon?
Ik dacht dat ik alles al zo'n beetje gehoord had de laatste twee jaar, waarin Nederland verrechtste en alle problemen aan 'soft beleid' werden verweten. Het ziekteverzuim, de vergrijzing, taalachterstand van allochtonen, de euro inflatie, slechte prestaties van voetballers, impotentie, instorting van de huizenmarkt, de terugkeer van schoudervullingen, het verlies van normen en waarden... alles kwam door slap links beleid.
Eerlijk gezegd ken ik geen hardere vechters dan linkse activisten. De radicalen, de havenarbeiders, de vakbondsleden, de antifa knokploegen, de queer demonstranten. Geen hardere klap dan een linkse directe.
En juist bij een issue als zwerfafval durft een rechtse bal met een zachte g te beweren dat hoofdoorzaak nummer 1 wederom het softe beleid is.
Daar zakt mijn broek vanaf, en wat u dan te zien krijgt, zijn allesbehalve zachte linkse ballen.

...