vrijdag, februari 6

Easy Activism III

action Wees activist!!
Joli(e) heeft weer een nieuwe Easy Activism actie voor u op touw gezet.
Doe mee!

De afgelopen weken heb ik me (en dit zal u verrassen) vooral geërgerd aan het plotselinge altruïsme van de Nederlander. Een meerderheid vindt nu dat veel uitgeprocedeerde asielzoekers moeten blijven. Jarenlang lieten ze zich lekker leiden door oh zo makkelijke onderbuikgevoelens. Het klonk in koor 'eigen volk eerst', 'Nederland is vol' en 'eigen verantwoordelijkheid' maar nu ineens lijkt iedereen 1 knuffel asielzoeker te hebbben. Het credo is geworden 'handen af van mijn illegale' en dat is typerend voor het gebrek aan inzichtelijk vermogen van dit volk dat weigert onderlinge verbanden te zien. Ze heeft immers zelf gekozen voor het CDA en de VVD. Dan heb je ook de consequenties te dragen van de persoonlijke verhalen, waarvan je je eerder had moeten realiseren dat die er waren.
Ik wilde hier op deze plek dan ook verder geen aandacht schenken aan de commotie, totdat ik een reportage aanschouwde waarbij twee ex-joegoslavische uitgeprocedeerden, man en vrouw, inmiddels getrouwd, aan bod kwamen. De vrouw had pas de nederlandse nationaliteit verworven - er zijn ook al twee kinderen - maar de man moet binnenkort uitgezet. Dan knapt er iets. Sinds wanneer kunnen de partners van Nederlanders de grens overgezet worden? Belachelijk - als je een volwaardig nederlands paspoort hebt, mag je echtgenoot blijven. Of is deze vrouw een derderangs burger?
Daarnaast zei Bieslog al op 4 februari: "Minister Verdonk heeft slechts 220 van de hier langdurig verblijvende asielzoekers tot ‘schrijnende gevallen’ verklaard. (De criteria die zij daarbij hanteert mogen we niet kennen). Het rechtstreekse gevolg van haar beleid is, dat zij nu 23.666 asielzoekers bedreigt met uitzetting, of opsluiting... Die zij daarmee tot ‘schrijnende gevallen’ maakt...

Maar ik weet een oplossing: Nederlanders die willen helpen: trouw een asielzoeker!
(Oproep aan een ieder)

action

Het aksie principe is eenvoudig: druk op de bijbehorende knop (= de ludieke visual die ik erbij geproduceerd heb) en uw mailprogramma opent automatisch een venster waarbij het subject alsmede de inhoud van de mail automatisch ingevuld zijn. Het enige wat u hoeft te doen is op de verzendknop te drukken (en nog een aantal geaddresseerden in te vullen). De tekst van het mailtje is: "als je een nederlands paspoort hebt, mag je in dit land in vrijheid leven genieten en je echtgenoot ook. Trouw daarom nu zelf een uitgeprocedeerde asielzoeker! Bovendien is het binnenkort Valentijnsdag. Als iedereen meewerkt, hebben we in no time 23.666 burgers aan een status geholpen. Ook kunt u dit bericht proberen zoveel mogelijk verder te verspreiden, want niemand wil toch een uitzetting op het geweten hebben... http://tinyurl.com/2r2nu"

Eigenlijk lijkt het me wel een goed idee als er geen énkele Nederlander meer met een andere Nederlander trouwt (want dat is dan mooi weer 2 verblijfsvergunningen erbij voor de asielzoekers...). En dan lijkt het me ook maar meteen een goed idee als alle reeds getrouwde Nederlanders snel gaan scheiden om zo weer plaats te kunnen maken voor een echtgenoot uit de risico gebieden.
Het huwelijk is tenslotte niet anders dan elke andere gerechtelijke verbintenis?

Dit is de 4e Easy Activism acsie.
Klik hier voor Easy Activism I axie en hierzo voor Easy Activism II.

ENG Scroll down for English posts.